Art’s Birthday


Radio

Ter gelegenheid van de jaarlijkse Art’s Birthday gaan we in een speciale Café Sonore een hele avond de verjaardag van de kunst vieren. Live vanuit de Concertzender studio aan de Ganzenmarkt in Utrecht kunt u via de radio èn via het Internet op dinsdagavond 17 januari 2017 van 20:00 tot 24:00 uur meeluisteren naar kunst-radio-projecten, die vanuit studio’s in andere delen van de wereld naar ons toe worden gestuurd als cadeautje.

Art’s Birthday is een traditie die in de vroege jaren ’60 is bedacht door Fluxus-kunstenaar Robert Filiou. Hij verklaarde op 17 januari dat de Kunst precies 1 miljoen jaar oud was. Daarom worden in meer dan 25 landen, aangestuurd door de EBU, op dinsdagavond 17 januari tegelijkertijd verjaardagsprogramma’s uitgezonden die onderling, via satelliet-verbindingen, worden uitgewisseld.

Geluidskunstenaars, storytellers, componisten, orkesten, DJ’s en andere audio-non-visuele absurdisten zorgen voor een doorlopend feestgedruis.

In Nederland organiseert tegenwoordig de Concertzender deze geluids-feestavond. De klanken van de party’s elders in de wereld vormen het decor voor optredens in onze eigen studio van o.a. hoorspel-wizard Willem de Ridder en het componisten-duo Hero Wouters en Bianca Holst.

Wilt u hier als gast bij aanwezig zijn? Dan kan dat door een bericht te sturen naar de Concertzender, of door te reageren op onze Facebook en/of Twitter berichten.


Reacties