Geluid

Tuscoma

Arkhitecturenominus

Artiest:Tuscoma
Titel:Arkhitecturenominus
Label:Antena Krzyku
Distributeur:Mandai

tuscoma.bandcamp.com

Hollywoodfun Downstairs is niet meer. Het trio uit Wellington, Nieuw-Zeeland overweldigde vorig jaar het noiserockpubliek met het schitterende album ‘Tetris’.

De uitputtende tournees van het trio noodzaakten echter de bassist om op te stappen. Drummer Joe Wright en zanger/gitarist Kurt Williams besloten om met zijn tweetjes verder te doen, maar dan onder de noemer Tuscoma.

Een wijze en respectvolle beslissing, al moet de band zijn naam nu wel weer helemaal opnieuw vestigen. Uitgebreide tournees zullen ongetwijfeld volgen (meer dan honderdvijftig shows per jaar is geen unicum bij deze muzikanten) maar voorlopig luisteren we naar ‘Arkhitecturenominus’.

Tien nummers die nog extremer klinken dan bij de vorige incarnatie van Williams’ geesteskindje, dat is duidelijk van zodra het album inzet. Furieus snel, met zeer sterk gitaar- en drumwerk en die overdonderende stem van Williams.

Meer dan de helft van de nummers klinken als Unsane die besloot black metal te spelen zoals Wiegedood dat doet, zonder hun noiserockwortels te verloochenen.

Het is vooral die overweldigende snelheid die de band boven het maaiveld doet uitsteken, waarbij Williams en zijn maatje Wright als het ware de zweetdruppels uit de boxen laten knallen.

Waar Hollywoodfun Downstairs meer dan een degelijke noiserockband was, is Tuscoma noiserock in het kwadraat. Noiserock die alle concurrentie naar huis speelt. Luister naar ‘Ariel Views Over Barcelona’, ‘828 To The Burj’ of ‘Mindless Eyes’ en word met veel luistergenot omvergeblazen.

Reacties