Geluid

Melt Downer

Alter The Stunt

Artiest:Melt Downer
Titel:Alter The Stunt
Label:Numavi Records

numavi.bandcamp.com

Melt Downer is een noiserocktrio uit, jawel, Oostenrijk. Het is daar niet allemaal Schnaps und Lederhosen. Twee leden komen uit het misschien niet onbekende Killed by 9V Batteries. Die band is na meer dan vijftien jaar de laatste paar jaar vooral in winterslaap gegaan. Maar spilfiguren Wolfgang Möstl en Mario Zangl leven zich dus nu uit met Melt Downer. Samen met drummer Florian Giessauf.

En de ideeën spatten blijkbaar in het rond. Want na een sterke titelloze eerste release, krap een jaar geleden, is er dus nu al een opvolger, ‘Alter The Stunt’. Een lillende brok noiserock die via een infuus jazz, punk en grunge krijgt geïnjecteerd. En dat leidt op een track als ‘Riddles’ tot een nummer dat ons deed denken aan het meest furieuze van Disappears.

Een goeie referentie want dat is voor ons één van de meest onderschatte gitaarbands van de laatste tien jaar. Maar goed, Melt Downer dus. Het chaotische van ‘Riddles’ wordt soms achterwege gelaten, maar dan krijg je wel het heerlijk druggy shoegazende ‘Clown’ of kun je tegelplakkend dansenop het post-punkvehikel ‘Head Call’. En zo wisselen al die invloeden elkaar af.

Het resultaat had een knoeiboel van jewelste kunnen worden. Want met die tientallen muzikale referenties en invloeden had dat wel gekund. Maar dat is het dus niet. Verre van zelfs.

Reacties