Events

Alleen maar winnaars


Voor onze hoofdredacteur, moet u weten, is het werk nooit gedaan. Ziet hij weer eens twee medewerkers lummelen in de cafetaria – pakweg De Geluidsarchitect en fotograaf Maarten, we zeggen maar wat – dan stuurt hij ze naar een nieuwe uithoek van de Lage Landen om Het Muzikale Weefsel in kaart te brengen.

En dus sjezen we plichtsgetrouw met de Gonzomobiel – twee zitplaatsen, anderhalve ruitenwisser, bandenspanning onbekend – naar het herfstige Aarschot. We parkeren ergens tussen de Demer en het station, toevallig net waar De Haven zich bevindt. De Klinker, die kenden we al, maar De Haven, die is nieuw. De locatie, de voormalige fabriekshal van drankenhandelaar Cristal Monopole, is in ieder geval geweldig: ijzeren toegangspoort, en gestapelde bakken water of limonade als aankleding. Een mobiele wc zorgt voor wat festivalsfeer. Ook goed voor de sfeer: bier wordt hier nog getapt in bierglazen (een zeldzaamheid dezer dagen) en er is geen gedoe met bonnetjes, buitenwippers, aanschuifrijen of andere kleine pesterijen.

Als voorgerecht krijgen we het Limburgse strakke trio Six Hands, dat zijn rock déstructuré perfect beheerst. Gitaar, bas en drum en hun eigenaars kennen elkaar door en door, en dus wordt er los uit de pols geswitcht van catchy naar tegendraads en weer terug (x400). Gitaar en bas helder uit elkaar in de mix, en de drums houden onvermoeibaar alles samen. ‘Tic Tac Tactics’ blijft lekker aanstekelijk, en ook de nieuwe songs klinken bij een eerste kennismaking zeer aardig. Ook zeer aardig: het contact met het publiek – Limburgers moet je op dat vlak niks leren.

Wat we opvangen van de set van de huis-dj’s klinkt uitstekend, en dan is het aan Go March. Zij zijn de trotse makers van een nieuwe plaat, en die is weer lekker verslavend en behoorlijk gevarieerd. Live spelen ze van alles wat en durven ze dus ook hun slepers te brengen; zo horen we een mooie, zeer beheerst gespeelde versie van ‘Kalmar’. Maar we blijven een live-publiek, hunkerend naar snelle suikers, en dus zijn de uitschieters de felste nummers, waarin drummer Antoni Foscez helemaal loos kan gaan. ‘Bark’, ‘Chop Chop’ en ‘Morris More’ knallen en zijn dansbaar tegelijk. Het is dat het publiek vandaag van het beschaafde type is, en de groep eigenlijk ook, anders zou een moshpitje eigenlijk niet misstaan.

Kortom: Go March wint op muziek, Six Hands wint op bindteksten, en Aarschot heeft er met De Haven een uitstekende locatie bij.

Gezien: Six Hands en Go March – De Haven Aarschot – 27 oktober 2018
Tekst: De Geluidsarchitect – Foto’s: Maarten Timmermans


Reacties