Agenda

All Connected #8: Thomas Lehnn – Kraus


zo 1 mrt - zo 1 mrt

EMS Synthi – Serge Modular – Buchla Music Easel

All Connected #8
De 8e editie van All Connected, een reeks gecureerd door Floris Vanhoof, staat in het teken van 3 unieke synths die mee de geschiedenis van de electronische muziek bepaald hebben.
Thomas Lehn zal een improvisatieset spelen op zijn EMS Synthi AKS, Kraus komt met zijn zelfgemaakte Serge Modulaire Synth en Guy Drieghe komt een live set spelen op 3 Buchla Music Easels.

Inkom is gratis maar de plaatsen erg beperk. Daarom vragen we u om in te schrijven via reservationshuis23@abconcerts.be (met vermelding ‘All Connected 8’)

All Connected
All Connected is een reeks in Huis23 waarin concerten, films, lezingen en instrumentpresentaties aan bod zullen komen met en over artiesten die spelen met de taal van de ‘voltage control’, die het ‘modulaire’ als creatieve denkproces gebruiken en hiermee de muzikale grenzen aftasten, artiesten die werken in de geest van het San Francisco Tape Music Centre, een collectief dat ontstond toen pioniers zoals Terry Riley, Morton Subotnick, Steve Reich, Ramon Sender, Pauline Oliveros, e.v.a. hun oscillatoren en bandrecorders met elkaar verbonden en waaruit de meest vooruitstrevende muziek van die periode ontstaan is.
De reeks wordt gecureerd door kunstenaar/componist Floris Vanhoof

Thomas Lehn
Deze Duitse piano- en synthesizer speler is een wel gekende figuur in de wereld van vrije improvisatie en hedendaagse muziek. Sinds de vroege jaren ’90 legt hij zich vooral toe op live-electronische muziek en heeft hij zich als ontwikkeld als expert van de EMS Synthi AKS. Thomas werkt ook regelmatig samen met andere artiesten zoals Marcus Schmikler, Gerry Hemingway, Paul Lovens, John Butcher,… Tijdens All Connected zal hij een live performance geven met zijn befaamde synthesizer.

Kraus
Pat Kraus is een waar fenomeen. Het weekblad The New Zealand Listener bestempelde hem als ‘a national treasure’ en ‘one of the most quietly important and interesting people making music in New Zealand’. Hij zegt zelf muziek te maken voor freaks, outsiders, losers en weirdo’s en doet dit op een manier waardoor de vergelijkingen met o.a. Moondog, Sun Ra of Joe Meek nooit ver weg zijn.
Naast drums, gitaar, orgel en bamboe fluit creëert hij zijn muziek ook met tape loops en een zelf gemaakt synth. Gebasseerd op de ontwerpen van Serge Tcherepnin bouwt Kraus al enkele jaren aan zijn eigen Serge synth modulair systeem op dewelke hij ook tijdens All Connected een performance zal geven.
Naast zijn live set zal Kraus ook een lezing over dit instrument geven.

Guy Drieghe
Guy Drieghe is een Antwerpse componist en analoge synth expert. Hij maakt reeds sinds de vroege jaren ’80 muziek voor film en theater (o.a. voor Jan Fabre’s ‘Het is Theater Zoals te Verwachten en te Voorzien Was’) en is ook de man die in ’82 de beats en synths op Sexual Healing van Marvin Gaye programmeerde.
Na het volgen van workshops bij o.a. Morton Subotnick en John Cage specialiseerde hij zich in analoge modulaire synths en bouwde tussen 2009 en 2011 zijn eigen Serge synth met zo’n 150 modules.
Voorjaar 2015 komt er een nieuw album in eigen beheer uit (‘Bismuth ‘) en ondertussen is hij ook al aan het werk aan een nieuw album dat later dit jaar zal verschijnen.
Drieghe is ook in het bezit van enkele Buchla Music Easels op dewelke hij tijdens All Connected zijn live set zal spelen.


Reacties