Agenda

AGENDA: Dream on: Cut Hands / Ekoplekz / Lê Quan Ninh / Vindicatrix (Aalst)


do 22 feb

Vind plaats op zaterdag 24 september 2011 om 20:30 in Netwerk, Centrum voor hedendaagse kunst, Aalst.

Dream On

Frank Theys’ installatie Nachtkoorts inspireerde een avond vol donkere dromen, angststoornissen, koloniale gruwel, horror, grimmige concerten en video’s.

Cut Hands verwijst naar de gruwelijke praktijken waarin het regime van Leopold II in Congo zich aan bezondigde. William Bennett (Whitehouse) – nooit verlegen om enige controverse – verzon de naam voor zijn laatste soloproject. Op de plaat Afro Noise I (Susan Lawly) mengt hij de brutale energie van verknipte Afrikaanse percussie met donkere synths en noisy elektronica.

Met allerlei halfwerkende apparaatjes, pedaaltjes en lo-fi cassettespelers brouwt Ekoplekz analoge, beangstigende elektronica waarin hij de BBC Radiophonic workshop, vroege dub, krautrock en postpunk door de mangel haalt. Mordant bracht dit jaar de fel aan te raden dubbeltape Memowrekz en de Fountain Square EP uit.

De Franse percussionist Lê Quan Ninh speelt de grote trom op een ongeziene wijze: hij schraapt het vel met cymbalen, dennenappels en kleine percussie. De percussionist creëert op unieke manier gelaagde, etherische drones.

Vindicatrix verbaasde vorig jaar met de bizarre 12″ Hume/Unborn Vectors (Mordant Music), waarop hij Michael Jacksons Human Nature vertraagde tot een van de meest angstaanjagende nummers van de winter. Hij verzoent namelijk het onverzoenbare: donkere dubstep met laat-romantische Duitse liederen. Zijn bariton croont, fluistert, jankt, zucht en kreunt bovenop minimale elektronica, spectrale vioolarrangementen en duistere beats. Zo klinkt Vindicatrix’ muzikale universum als een nachtmerrie waarin Scott Walker zich aan een dodendans met Shackleton waagt.

Check network-art.be voor meer informatie.


Reacties