Agenda

AGENDA: Aurora Infernalis Festival Part III


wo 7 jun

Het is eens een ander soort festival in deze kolommen: een festival waar kwaliteit primeert boven kwantiteit en dat zich vooral focust op de avantgarde die het black metal genre heeft te bieden. En de organisatie pakt het groots aan: aftershows, afterpartys, en uiteraard drie dagen een resem bands na elkaar. Één podium, alle aandacht van de aanwezigen gericht op één en dezelfde band. Het lijkt wel alsof we terug in de tijd worden gekatapulteerd, toen alle festivals het zo deden. En er werd gekozen voor bands die niet alle festivals afdweilen en waarvan er een aantal zelden of nooit een podium bestijgen. De Nederlandse duivels zullen tevreden zijn, zeker met een affiche als deze.

Wat bieden ze zoal? Absu bijvoorbeeld, die net met Abzu een schitterende plaat uit hebben. Dodsheimgard treedt voor het eerst in meer dan tien jaar nog eens aan in de Benelux, Khold komt exclusief naar de Benelux en Strid treedt alhier voor het eerst op. Er wordt aldus uitdrukkelijk gekozen voor authenticiteit, oud en nieuw naast elkaar, krakers die jaren niet meer in de Benelux speelden naast bands die iets frequenter aantreden of recent het duivelsleger kwamen vervoegen. Het festival zelf heeft een uitstekende reputatie en er blijkt vooral veel vraag naar tickets te zijn uit het buitenland, waarop de organisatie besloot om ook slaapplek aan te bieden aan de vele mensen die van ver komen. Luxueus zal dat niet zijn, maar fanaten van het zwartste genre zijn daartegen opgewassen. Satan zou het niet anders gewild hebben.

Aurora Infernalis III vindt plaats van 27 tot en met 29 oktober; de eerste twee dagen in Willemeen, de derde dag in Luxor. Meer info vind je op  www.aurora-infernalis.com.


Reacties