Agenda

ADE Charles Cohen + Rabih Beani


do 15 okt - do 15 okt

Muziekgebouw aan 't IJ

15 / 12

‘Some of the most vital electronic music’ (Resident Advisor)

Double bill met de Amerikaanse synthesizerpionier Charles Cohen en de Berlijnse avant-technoproducer Rabih Beaini (Morphine Records).

Alsof ze gisteren gemaakt zijn, zo klinken de opnames van synthesizerpionier Charles Cohen uit de jaren 70 en 80. Zijn trance-opwekkende improvisaties op de analoge Buchla Music Easel roepen vergelijking op met Sun Ra, Kraftwerk, minimal music en moderne techno. Recent werd zijn vroege werk uitgebracht door het Berlijnse Morphine Records, het label van techno-producer Rabih Beaini. Het betekende een grote herwaardering voor Cohen, voorheen alleen bekend binnen de experimentele avant-garde van Philadelphia en de Amerikaanse oostkust.

Vorig jaar verscheen zijn nieuwe album Brother I Prove You Wrong, dat waardering oogstte op invloedrijke muziekblogs en websites als Pitchfork en Resident Advisor. Sindsdien treedt Charles Cohen ook op in onze contreien, vaak in samenwerking met Rabih Beaini. Deze van oorsprong Libanese techno-avantgardist opereerde tot voor kort onder de naam Morphosis. Hij staat bekend om zijn donkere, gruizige en tegelijk uiterst dansbare producties en dj-sets.

‘Some of the most vital electronic music of late… after all those years of work, Cohen’s music is sounding better than ever’ (Resident Advisor).


Reacties