Blog


Recensies


Events

Thurston Moore vervlecht rock en compositie


Ergens op pakweg twee derde van het concert met zijn Thurston Moore Group in Amsterdam neemt de bandleider uitgebreid de tijd om zijn Nederlandse vrienden van The Ex te prijzen. ,,Bij hen konden we logeren toen we voor het eerst naar Europa kwamen en nog niemand hier ons kende,’’ zegt hij, refererend aan zijn begindagen […]

Archief recensies

Bindwerk: Tijdsbeeld


In deze boek- en filmselectie bij Gonzo (circus) #174 blikken we terug en zoomen we in op het heden.

Events

Grauzone: dansen op het altaar van de tegencultuur


Serge De Pauw bezocht in deze donkere dagen de tiende editie van het muziekfestival Grauzone. Op het Haagse podium Paard kwamen op 10 en 11 februari 2023 oude en nieuwe namen weer spannend samen.

Meer recensies

ColumnsKaap Schermer: Braaf


Moest ik nog grinniken om de machinale eigenzinnigheid van een eerdere versie, inmiddels produceert babbelrobot ChatGPT teksten die braaf afgewogen en netjes geformuleerd zijn. Gevraagd een ‘column in de stijl van Kaap Schermer’ te schrijven, begon het ding met: ‘Lieve lezers, vandaag wil ik graag even stilstaan bij de kracht van hoop.’ Wat!? Onder de gordel!


Harolds Hoofd Stuk: Oriolus oriolus


Voor zijn 30e HoofdStuk ging Harold Schellinx naar buiten. Hij luisterde, klepperde, ratelde, klapte, schreeuwde, ronkte, zong en bewonderde, aan de hand van Elena Biserna’s gewichtige ‘Going Out’.


Bij Gonzo (circus) #172


Hopelijk brengt deze Gonzo (circus) en de bijgevoegde Mind The Gap jou ook weer veel nieuwe connecties met nieuwe muziek en kunst.

Meer columns