15 warme weekendtips


De herfst is terug en daarom geven we je 15 warme weekendtips! Drie exposities, 2 festivals en 9 concerten om niet te missen. En een feestje!

In het Leuvens STUK opent ‘Sound in May‘ met Floris Vanhoof, Rie Nakajima en Aki Onda & Akio Suzuki. Prachtige nieuwe installaties en live performances van kunstenaars die we bij Gonzo (circus) in ons hart dragen.

In CC Vredenburg in Lier speelt Vlaamse held Köhn live een nieuwe soundtrack bij de cultfilm Post Tenebras Lux van de Mexicaanse filmmaker Carlos Reygada.

Vanavond belooft ook fabuleus te worden in Het Bos (Antwerpen) met Irreversible Entanglements, The Ångstromers en het duo Dikeman-Eysermans. Oren open!

Na een lange tijd van afwezigheid is WIO terug! En dat moet gevierd worden in NEST (Gent) met concerten van Edgar Wappenhalter, Circle Bros en WIO zelf natuurlijk.

In de Amsterdamse OCCII organiseren Taping Policies en Sietse van Erve, ook bekend als Orphax, een avond met drones en improv van Neutral Density, Bill Nace en Samara Lubelski.

Wil je een geëngageerde avond? Schrijf je nog snel in voor het Actiefestival in LAB 111 (Amsterdam) met workshops, lezingen en concerten. The Black Archives duikt verder in het nog steeds aanwezige koloniale verleden in de Nederlandse hoofdstad.

Al tentoonstelling-hoppend beginnen we in Utrecht bij Impakt waar nog tot en met 26 mei ‘Roee Rosen: Poetry and Catharsis’ loopt. Een must-see deze eerste Nederlandse solo van de Israëlische kunstenaar, schrijver en filmmaker.

Snel naar Rotterdam dan waar vanavond bij V2_ de installatie ‘Schwarming Chants‘ van Jan Adriaans opent. In het kader van onderzoek naar het gegeven ‘post-opera’ onderzocht hij het gekeel van voetbalfans en hoe die zangkoren een heel eigen dynamiek krijgen.

In Eindhoven bij Wallspace cureert onze medewerker Pernilla Ellens de tentoonstelling Blockbuster met werk van grootheden als John Baldessari, Vincent Dams, Mike Kelley, Bruce Nauman, Martha Rosler en de onlangs overleden Carolee Schneemann. Alleen dit weekend te zien!

Het hele weekend kun je trouwens in Brussel ook terecht voor het Oscillation-festival. Hoe creëert geluid ruimtes? Met bekende en minder bekende namen zoals David Toop, Aki Onda, Luke Fowler, Mariska De Groot, Lucy Railton en Jennifer Walshe.

Zaterdagavond staat in De Koer (Gent) staat een mooie line-up met Ahmedou Ahmed Lowla, Aponogeton (recent nog te beluisteren op onze Mind The Gap) en Brusselse ket Aymeric De Tapol. Vlaamse synths meet sahel-synths.

En Ultra Eczema wordt 22 jaar. Dat vormt reden genoeg voor een feestje met een hoek af! Daarvoor zorgen Bana Haffar, Leda, Samara Lubelski & Bill Nace en de dj’s.

Zondagavond, luie avond? Niet bij Het Depot in Leuven waar je terecht kunt voor het knetterende jazztrio Fire! van Mats Gustafsson. Ben je in trance na het concert, even opletten dat je niet in de Leuvense Vaartkom sukkelt.

En ook bij Het Bos in Antwerpen zetten ze in op een stevige zondagavond met …… . Met hevige percussie uit Zuid-Amerika en vette synths uit de Sahel is de kater van het 22 jaar Ultra Eczema-feestje weer helemaal weg!

Kom je bezweet maar opgekikkerd thuis op zondagavond? Neem dan nog snel deel aan onze wedstrijd en win een Koma Elektronik Field Kit! Wie weet staat jouw nieuwe muzikale project binnenkort in deze lijst.


Reacties