Agenda

15 jaar Room40: Lawrence English, Rafael Anton Irisarri, John Chantler


Dordrechts Museum, Dordrecht

10

Het prestigieuze Australische label Room40 van muzikant Lawrence English bestaat 15 jaar. Alle reden voor een feestelijke tour waarin de kopstukken van het label centraal staan: Rafael Anton Irisarri, John Chantler en natuurlijk Lawrence English himself. Fluister, het initiatief voor intense luistermuziek, kreeg het voor elkaar dat de tour ook Dordrecht en Aalst aandoet.

 

Lawrence English (AUS) is componist, curator, schrijver en geluidskunstenaar ineen. En natuurlijk eigenaar van het Room40-label, waarop hoogwaardige en eigenzinnige elektronische muziek wordt uitgebracht. In zijn eigen composities focust hij op verborgen geluiden die niet direct opvallen, of die juist heel specifiek van klank zijn. Hij bewerkt en manipuleert deze, om ze vervolgens in een nieuw klankperspectief te plaatsen. Met als resultaat muziek die experimenteel elektronisch is en zich beweegt tussen drones en musique concrete. Lawrence English werkte samen met muzikanten als David Toop, Scanner, Francesco Lopez en Stephen Vitiello.

Rafael Anton Irisarri (US) maakt melancholische geluidswerken waarin elektronica, piano, ambient, drones en field recordings elkaar kruisen.

John Chantler (UK) is een Australische klankkunstenaar en muzikant gevestigd in Londen, die zijn luisteraars onderdompelt in psychedelische en minimalistische klanktapijten.


Reacties