Geluid

3BYK

#001


Artiest:3BYK
Titel:#001
Label:3BYK
Distributeur:Ready Made Distribution

Artiest:DJ Matuss

soundcloud.com/3bykbrotherhood/3byk-001-a1

Onder de noemer 3BYK werd door het label 3BYK afgelopen december de debuut-ep ‘#001’ op de markt gebracht. Rechttoe, rechtaan. Dat geldt in mindere mate voor de techno die in drie nummers voorbij komt op deze ep.

Ja, het is techno die voortstuwt zonder rekening te houden met verkeersregels, maar sausjes industrial en acid zorgen ervoor dat alles goed op smaak is.

Kant A is heerlijke acid met zompige bas, twaalf minuten lang genieten. Kant B kent twee nummers, die variëren van funky industrial tot stevige synthesizer-percussie. Wie er achter 3BYK zit, blijft ons onduidelijk, maar de ‘3BYK Brotherhood’ lijkt in 2017 in Brooklyn tevoorschijn te zijn gekomen. We blijven het in de gaten houden.

DJ Matuss komt dan weer uit Oekraïne en brengt op haar vinyl-only label Absence Seizure haar negende deel uit in de ‘Seizure’-reeks. Op ‘Seizure No. 9’ staat een drietal nummers minimale techno, waarin ze laat horen dat haar kracht duidelijk ligt bij spaarzame producties.

Opener ‘Whistler’ is heerlijke laidback techno met veel ademruimte. Het nummer kent een rustige opbouw, met steeds wat meer kleine toevoegingen die ervoor zorgen dat er voldoende verandering in de herhaling zit om de boel te laten beklijven.

Dan is ‘Stranger Things’ een stukje zwevender, met meer beweging, meer Schwung. Afsluiter ‘Zora The Destroyer’ richt zich wat meer op de dansvloer, met een fijne kick die aanzet tot dansen op de vierkante meter. Want ook dit nummer zal niet leiden tot wilde bewegingen door de hele zaal.

DJ Matuss beperkt zich tot uitgedachte producties met precies geplaatste klanken. Geen overbodige poespas, maar een zeer geslaagde plaat.

Reacties