NIEUWS: Iers techno-duo Lakker sluit The Rest Is Noise af (19/12/14)

Na Von Nohrfeldt Ensemble en Peter Kirn is nu ook het straffe Ierse techno-duo Lakker toegevoegd aan de line-up van The Rest Is Noise op 19 december. Zij sluiten deze avond - waarop Robert Henke's stuk Lumière centraal staat af - af. Dansen gegarandeerd, ook met Gonzo (circus) dj's Oscar en Maarten.

Ze komen uit Dublin, zijn hot op dance-blogs en brachten dit jaar twee EP’s uit op het wereldvermaarde Belgische R&S Records. Daarnaast kunnen ze op support rekenen van Aphex Twin én staan ze op 19 december op The Rest Is Noise in Muziekgebouw aan ‘t IJ: we hebben het over niemand minder dan de mannen van Lakker.

lakker_021914
Lakker

Dat R&S-labelbaas Renaat Vandepapeliere nog steeds een neusje heeft voor de beste dance-acts, bewijst ‘Containing A Thousand’, de EP die het duo uit Dublin dit voorjaar uitbracht op dit Gentse label. Eerder brachten ze al werk uit op Stroboscopic Artefacts, het label van o.a. Lucy, en Killekill. Een paar weken geleden brachten ze vervolgens een tweede EP uit op R&S: ‘Mountain Divide’ . Deze werd met lof ontvangen door dance-blogs als XLR8R en Resident Advisor. Lakker snijdt duistere vervreemdende soundscapes doormidden met broken beats en bij vlagen opgevuld met een flinke brok distortion. Onlangs deden ze ook een Boiler Room set.

Op 19 december sluit Lakker na middernacht The Rest Is Noise in het Muziekgebouw aan ‘t IJ af. Het hoofdprogramma bestaat uit Robert Henke die zijn nieuwe performance ‘Lumière’ gaat vertonen, met niet de gebruikelijke 3, maar 6 lasers. Voor het optreden praat hij met journalist en performer Peter Kirn. Deze brengt na Henke zijn nieuwste audiovisuele performance [buffer]solution ten tonele en bovendien is er een voorprogramma van het Amsterdamse Von Nohrfeldt Ensemble. Gonzo (circus) DJ’s Oscar en Maarten draaien plaatjes.

Tickets zijn te koop via de website van het Muziekgebouw aan ‘t IJ.

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!