F.A.Q.

Op deze pagina vind je het antwoord op veelgestelde vragen. Nog meer vragen? Ga naar onze contactpagina.

 

Waarom lees ik nooit concert- of festivalverslagen in Gonzo (circus)?
 
Gonzo (circus) is een tweemaandelijks blad. Als we concertverslagen zouden schrijven, zouden die soms al vier maanden oud kunnen zijn bij publicatie. Vijgen na Pasen, heet dat in Vlaanderen. Wel vind je concert- en festivalverslagen, alsook recensies van andersoortige events en tentoonstellingen op onze blog gonzocircus.com.
 
Waarom staan er ook recensies van oudere releases in Gonzo (circus)?
 
Gonzo (circus) is een tweemaandelijks blad. Bij het ter perse gaan hebben wij niet altijd de meest recente releases ontvangen, laat staan kunnen bespreken. Daarnaast nemen wij graag ook wat afstand om een gefundeerd oordeel te kunnen vellen. Tot slot, wil ook Gonzo (circus) een naslagwerk zijn: onze recensies zijn geen praatje bij een nieuw plaatje, maar een gefundeerd en jaren later nog relevant oordeel.
 
Hoe en waarom: Mind The Gap-cd
 
Bij elke editie van Gonzo (circus) ontvang je de compilatie-cd Mind The Gap. Omdat we houden van prachtige fysieke objecten ontvang je deze cd in een mooie verpakking.
De Mind The Gap-cd bevat actuele tracks en pareltjes die soms misschien al wat ouder zijn maar onze en jouw luisterend oor nog steeds ten volle verdienen.
De keuze wordt onafhankelijk gemaakt door de redactie. De kosten verbonden aan het maken van de cd worden helemaal gedragen door Gonzo (circus). Wij vinden het heel onprettig als je ons aanbiedt om een track tegen betaling aan de cd toe te voegen.
Na het verschijnen duurt het altijd enkele dagen vooraleer de tracklisting in de iTunes-database is opgenomen. Heb dus even geduld.
 
Hoe komt mijn event in de agenda van Gonzo (circus)?
 
In het tijdschrift Gonzo (circus) vind je de keuze van de redactie: een selectie van alle festivals, concerten, tentoonstellingen en andere events die je niet mag missen. Vaak kun je ook nog kaartjes winnen voor deze events. Dus sla meteen de nieuwe Gonzo (circus) open.
Op gonzocircus.com vind je een veel uitgebreidere agenda waarvan de gegevens deels afkomstig zijn van derden – weliswaar gemodereerd door Gonzo (circus). Door de redatie aanbevolen events worden getipt.
 
Is Gonzo (circus) nu Vlaams of Nederlands?
 
Experiment en vernieuwing kennen geen grenzen! Sinds 1991 is Gonzo (circus) dan ook Vlaams-Nederlands! Of accurater: wij publiceren voor het hele Nederlandse taalgebied en voor iedereen die Nederlands kan lezen. Onze medewerkers wonen aan beide zijden van die grens en heel wat Nederlanders hebben intussen de Vlaamse rust opgezocht, terwijl een aantal Vlaamse medewerkers naar het Noorden trok om daar het geluk te zoeken. Wij schrijven over initiatieven, muzikanten, kunstenaars, denkers en doeners uit het hele Nederlandse taalgebied en ver daarbuiten.
We hebben een redactie-adres zowel in Vlaanderen als in Nederland. Zo kun je ons gemakkelijk bereiken.
En als Vlaamse lezer erger jij je soms misschien aan te ‘Hollandse uitdrukkingen’, terwijl de ‘Vlaamse zinswendingen’ vaak schattig dan wel onverstaanbaar worden gevonden. Gonzo (circus) schrijft dus Algemeen Nederlands met een intussen heel eigen mélange.
Gonzo (circus) is verkrijgbaar in Vlaanderen, Brussel en Nederland – zowel los als abonnement.
 
Waarom werkt Gonzo (circus) samen met logistieke partners en is Gonzo (circus) dan nog wel onafhankelijk? 
Jarenlang hebben we zelf enveloppen geadresseerd, onze oplage naar de post gebracht, kadootjes naar winnaars en abonnees gestuurd, pakjes met nabestellingen naar de post gesleurd en om advertenties gebeld. Tot we merkten dat dit ons ontzettend afleidde van de inhoud.
Daarnaast is ook de wereld veranderd: veel platenzaken – waar Gonzo (circus) te koop was – zijn intussen gesloten en de dagbladhandel als distributiekanaal is als ‘kleine eenling’ bijna onmogelijk te betreden. In Virtumedia hebben wij een partner gevonden die onze redactionele onafhankelijkheid 100% respecteert en in hoge mate werkt volgens dezelfde filosofie als Gonzo (circus) met een hart voor nichebladen en -onderwerpen.
Natuurlijk zijn er dingen anders geworden, maar wij hopen op je begrip en vooral dat je de content – waarvoor we nu de handen en hoofd vrij hebben – weet te waarderen.
 
En die subsidies van de Vlaamse Gemeenschap dan?
 
Wiens brood men eet, diens woord men spreekt? Niet helemaal. De Vlaamse overheid vindt het belangrijk dat er kunstkritische tijdschriften bestaan die het hele culturele veld in Vlaanderen bestrijken. Daarom ondersteunt zij een een aantal tijdschriften zoals Gonzo (circus) die zij bijzonder waardevol acht in het debat over onder andere vernieuwende, hedendaagse muziek en cultuur. De Vlaamse overheid bemoeit zich nooit met het redactionele beleid. De subsidie stelt ons in staat om de redactie professioneel te ondersteunen, extra’s te doen en naar buiten te treden met Gonzo (circus). Daar zijn we heel dankbaar voor.

Reacties