Blog Nieuws

KLIK & WIN Consouling Night @ TRIX (27/4)


Consouling Sounds is het in Gent gevestigde label gespecialiseerd in artiesten die met drone, ambient, dark folk en doom experimenteren. Tijdens de ‘Consouling Night’ op donderdag 27 april in Trix (Antwerpen) stellen drie van deze acts zich live voor. Vertel ons hieronder waarom jij erbij wilt zijn en maak kans op een duoticket! We geven er vijf weg!

Yodok III is een samenwerking tussen de Noorse drummer Tomas Järmyr (Barchan, Zu), de Zweedse tubaspeler Kristoffer Lo (Trondheim Jazz Orchestra ) en de Antwerpse drone-goeroe Dirk Serries (vidnaObmana, Microphonics, Fear Falls Burning), drie exponenten van de moderne, vooruitstrevende en experimentele muziek. Bij Yodok III blijven ze alledrie herkenbaar aan hun eigen inbreng, maar worden ze door de andere twee continu muzikaal uitgedaagd. Het is in de eerste plaats een studie in ambient drone, maar ook elementen van genr,/es zo divers als jazz, rock en klassieke muziek spelen een rol in hun heerlijk lange geluidssculpturen.
“Post. Ambient. Drone. Noise. Experimental. Soundscape. Epic. Instrumental. Shoegaze.”, zo staat te lezen op het Facebookprofiel van Barst. Het zijn de genres en invloeden waarmee de man achter dit project – Bart Desmet – aan de slag gaat om te komen tot de epische muziekstukken die te horen zijn op het fenomenale debuut ‘The Western Lands’. De titel is niet toevallig een verwijzing naar William S. Burroughs, één van de bekendste schrijvers van de Beat Generation die bekend staat voor zijn cut-up techniek en het creëren van oncomfortabele nachtmerrieachtige landschappen. De link naar de muziek van Barst is dan ook snel gelegd. Klaar voor een huiveringwekkende en hallucinerende trip?
A-Sun Amissa is een instrumentaal muziekcollectief opgericht en geleid door muzikant Richard Knox (The Rustle of the Stars, Shield Patterns, Glissando). Sinds de oprichting in 2011 werkte hij met dit collectief al samen met een heel scala aan gelijkgestemde open minded muzikanten en bands. Aidan Baker (Nadja), Colin H. van Eeckhout (Amenra) en Gareth Davis (Merzbow, Oiseaux-Tempete) zijn hiervan enkele van de bekendste namen. A-Sun Amissa staat bekend om dichte, sfeervolle drones begeleid door melodische strijkers, houtblazers, melodische gitaarklanken en field recordings. Tijdens de liveshows vormen de reeds opgenomen stukken de basis waarover geïmproviseerd wordt om nieuwe progressies in de muziek te maken. Dit levert steeds intense shows op, zowel voor de band als voor het publiek. Op 27 april verschijnt met ‘The Gatherer’ een nieuw album bij het in Gent gevestigde label Consouling Sounds.

 

Winnaars ontvangen een e-ticket met qr-code! Heb je gmail? Controleer dan grondig alle ‘mailboxen’.

Comments

comments


Reacties


  1. Naam
    David
    Bericht

    Barst maakte met The Western Lands een van dé platen van vorig jaar. Zijn concertagenda vloekte tot nu toe helaas steeds met mijn planning …

    Reageren

Geef een reactie