Agenda

Bosfestival


za 24 jun - za 24 jun

Provinciedomein Bergelen, Gulllegem

20 / 15

Het Provinciedomein Bergelen in Gullegem, bij Kortrijk, is een plek waar heel wat mensen naartoe trekken voor een boswandeling of voor een of andere vorm van al dan niet sportgerelateerde recreatie. Beetje voetballen, badminton, bier heffen, klagen over gebrek aan visvangst terwijl de radio staat te blèren, massa’s kinderen op de speeltuigen, mogelijkheden tot picknicken en zelfs stukken waar er, ondanks het vele volk op zonnige dagen, rust heerst en je geen last hebt van de aanwezigheid van vele anderen.
Wilde Westen besloot om er maar eens een festival te doen plaatsvinden, waarbij de rust van de vogels en hier en daar wat zoogdieren op idyllische wijze mag verstoord worden door een hele resem optredende artiesten. Niet gratis, wat het domein anders wel is, maar de prijs in vergelijking met het ruime aanbod valt in elk geval goed mee.
De herrie zal trouwens niet van de optredende muzikanten komen, want alle artiesten doen het unplugged én grensoverschrijdend. Dat past natuurlijk bij de ligging, dicht bij de Franse grens, maar ook bij de sfeer van het domein zelf. Tussen de bomen Colin H. Van Eeckhout een duel zien aangaan met Bert Libeert van Goose of Bl!ndman die een eigen interpretatie brengt van het werk van Steve Reich. Het kan. Net als Echo Collective die Radiohead vertolkt of vier wulpse dames die aan de slag gaan met het werk van Serge Gainsbourg. Wat nog? Wel, Illuminé, Stef Kamil Karlens, Chantal Acda, Oko Yono, Broeder Dieleman en nog heel wat andere artiesten gaan allen het beste van zichzelf geven.

Comments

comments


Reacties


Geef een reactie