Blog Nieuws

Abonneer en ontvang een boek!


Een van de meest spectaculaire gebouwen op Expo 58 in Brussel was het Philipspaviljoen, ontworpen en ingevuld door architect-componist Iannis Xenakis, componist Edgard Varèse en Le Corbusier. Recent verscheen bij Uitgever Duizend en Een een boek over de ontstaansgeschiedenis ‘Van chaos naar harmonie’. De 10 eerste nieuwe jaarabonnees ontvangen dit boek!

(c) 1001 Uitgeverij

(c) 1001 Uitgeverij

Het paviljoen waarmee Philips deelnam aan de Wereldtentoonstelling van 1958 in Brussel is uitgegroeid tot mythische proporties. Daar zijn verschillende redenen voor aan te wijzen. Het baanbrekende ontwerp van architect-componist Iannis Xenakis. De muziek die Edgard Varèse ervoor samenstelde. De betrokkenheid van de vooraanstaande architect Le Corbusier. De publieke belangstelling voor het bouwwerk en het scenario van beeld en geluid dat zich binnenin afspeelde. Maar ook het feit dat het paviljoen na afloop werd gesloopt. Wat restte waren de ontwerpen, de muziek op banden, foto’s, correspondentie van de opdrachtgever en de makers. Maar bovenal de herinneringen van bezoekers. Hier en daar gaan stemmen op voor een reconstructie van het paviljoen!

Wil je dit boek ontvangen, neem dan nu een jaarabonnement!*

 

(ps: een uitgebreide recensie van het boek, lees je in Gonzo (circus) #140)

 

*Deze actie is alleen geldig i.c.m. een jaarabonnement en voor iedereen die de afgelopen 365 dagen geen abonnee van Gonzo (circus)  was. We geven de Engelse versie van het boek weg.

Comments

comments


Reacties


Geef een reactie